لوله های بارانی تاشو
امروزه به دلیل بالا بودن هزینه های راه اندازی آبیاری بارنی از لوله های بارانی تاشو استفاده می شود و جایگاه خوبی در میان کشاورزان عزیزمان باز کرده است.
لوله بارانی تاشو در کشور عزیزمان بیشتر برای کشت های زعفران و سبزیجات مانند ریحان استفاده می شود و این محصول را بیشتر می توان در استان خراسان مخصوصا تربت حیدریه و شیراز و کرمان مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده دیگر از این محصول می تواند در گلخانه هایی با تمامی ابعاد و کشت های زراعی دیگر باشد.
از این محصول می توان برای آبیاری سایر گیاهان با ارتفاع کم مانند زعفران و یونجه و ریحان و مراحل ابتدایی کشت جو و گندم استفاده نمود.
یکی دیگر از ویژگی های مهم و اصلی این محصول قابلیت جابجایی می باشد که به این مدل جابجایی، لوله بارانی متحرک نیز گفته می شود.
شما می توانید به راحتی یک زمین یک هکتار کشت را با 5 رول 100 متری از این محصول در 4 نوبت آبیاری بارانی کامل انجام دهید و تمامی زمین را آبیاری نمایید.
مشخصات لوله های بارانی تاشو
1.فشار کاری: 1 الی 2.5 بار
2.مصرف آب: 5 الی 6 لیتر در ثانیه در هر یک حلقه 100 متری
3.فواصل بین هر ردیف سوراخ تا ردیف بعدی: 30 سانت
4.فواصل هر خط: 5 متر
5.مدت زمان آبیاری: 2 الی 6 ساعت (بسته به نوع خاک و نوع کشت تغییر می نماید)
نحوه استفاده از لوله بارانی تاشو
1.سیستم بارانی متحرک:
در این روش که می توان زمین کشاورزی را قطعه بندی کرد و لوله های بارانی را جا به جا نمود.
برای یک زمین یک هکتاری 4 الی 5 حلقه لوله بارانی 100 متری باید در نظر گرفت و با توجه به فواصل 5 متری هر ردیف آبیاری بارانی بسته به طول زمین آبیاری 20 الی 25 کمربند لی فلت و شیر برداشت باید تهیه نمود.
2.سیستم بارانی ثابت
در این روش آبیاری در ابتدای فصل آبیاری کلیه لوله های بارانی در زمین پهن می شود و فقط شیر های پلیمری باز و بسته می شود و با توجه به فواصل 5 متری هر خط در طول مسیر لوله اصلی بسته به حجم و فشار آب و نوع خاک و کشت زمین 4 الی 10 شیر توپی پلیمری را باز می نماییم تا آبیاری بطور کامل انجام شود.
لوازم مورد نیاز برای نصب لوله های تاشو بارانی
لوله اصلی لی فلت یا نخدار از سایز 63 الی 200 میلیمتر
کمربند پلی اتیلن با نافی 2 اینچ (سایز کمربند 63 الی 200 میلیمتر) اگر بخواهیم لوله اصلی را پلی اتیلن قرار دهیم
کمربند لی فلت 2 اینچ
شیر توپی پلیمری 2 اینچ
سر شلنگی 2 اینچ
بست فنری یا ورقی 2 اینچ
لوله بارانی 2 اینچ به ازای هر 500 متر مربع یک رول 100 متری
نوار تفلن یا خمیر کنف
نصب لوله آبیاری بارانی تاشو
1.ابتدا باید در مسیر اصلی طول یا عرض زمین لوله نخدار یا لی فلت اصلی که باید با یک مجری یا مهندس آبیاری مشورت کرد که بهترین و مناسبت ترین سایز لوله از سایز 63 الی 200 می باشد بسته به موقعیت زمین نوع کشت و حجم آب باشد در نظر و خریداری نمود.
2.بعد از نصب لوله اصلی، به فواصل 5 متر لوله را با پانچر مخصوص سوراخ می نماییم و کمربند لی فلت را نصب و آب بند می نماییم.
3.بعد از اتمام مرحله قبل یک عدد شیر توپی پلیمری سایز 2 اینچ را به کمک نوار تفلن به کمربند متصل می نماییم و سر دیگر شیر توپی پلیمری را یک سر شلنگی پلیمری 2 اینچ نصب می نماییم
4.سر لوله بارانی تاشو رین پایپ را بر روی سر شلنگی قرار می دهیم و با یک بست فنری یا ورقی پیچ و مهره دار نصب و آب بند می کنیم.
5.لوله بارانی تاشو را در طول مسیر زمین باز کرده و انتهای لوله را گره یا با بست مخصوص انتهایی آهنی می بندیم.
6.بعد از نصب تمامی کمربند ها و شیر های توپی پلیمری 2 الی 6 ردیف از شیر های پلیمری را باز کرده و بعد از این عمل پمپ یا هر منبع تغذیه دیگر را روشن می نماییم تا سیستم آبیاری بارانی شروع به کار کند.
7.اگر بعد از جاری شدن آب در لوله های بارانی فشار استانداری که باید پشت لوله های تاشو باشد نبود به کمک شیر ها فشار هر خط را کم کرده تا آبیاری بصورت درست در هر ردیف انجام شود.
8.بعد از آبیاری هر قطعه از زمین که حدود 2 الی 6 ساعت می باشد (بسته به نوع خاک و نوع کشت) لوله ها را جا به جا می نماییم تا بخش های دیگر زمین کامل آبیاری گردد.